stockholmspinologycenter.se

Spinologi

Kort om historien

Spinology skapades av Reggie Gold i 1980, som var kiropraktor och började undervisa spinolgy i Philodelphia, USA. Spinology började skapas med syfte att hjälpa med återställning av centrala nervsystem genom att justera ryggraden. 

Syfte med spinology är att kunna återställa och underhålla arbete av central nervsystem genom att justera ryggraden, så att den får till rörlighet och flexibilitet. Man kan komma till en spinolog regelbundet för att kunna maximera sin potential i allting man gör i sitt liv.

Hur det fungerar

Spinologi är ett yrke utformat specifikt för att hjälpa kroppen att fungera och prestera på bästa sätt. Din ryggrad är ständigt i rörelse och påverkas positivt och negativt av fysiska, kemiska och känslomässiga förändringar. Spinologer arbetar med den levande kroppen endast när den inte kan korrigera sig själv genom att applicera milda, specifika krafter i musklerna runt ryggraden.

Spinologer fokuserar på ryggraden (som skyddar ryggmärgen; ansvarig för all kommunikation mellan hjärnan och kroppen) för att säkerställa att det inte finns någon störning med de meddelanden som skickas. Om kommunikationen på något sätt är förvrängd påverkar detta direkt kroppens funktion och prestanda.

Läs mer om Centrala Nervsystem

En spinolog kan hjälpa dig med följande:

Centrala Nervsystem

Kort om CNS

Du kanske redan vet att ditt centrala nervsystem (CNS) är kroppens mest kritiska del. Det sänder och tar emot meddelanden mellan hjärnan och resten av kroppen med hjälp av nervceller, eller neuroner, som bär dessa meddelanden.


CNS gör att du kan tänka, känna och röra dig. Det är ansvarigt för allt från din andning och hjärtfrekvens till din känsel- och smaksinne. Det samordnar dina rörelser och aktiviteter och hjälper dig att reagera på din omgivning. Att leva ett vardagsliv utan ett friskt centralt nervsystem skulle vara omöjligt.

Har du ont i ryggen?

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?
Fyll i ditt namn och telefon nummer nedan så ringer vi upp inom 2 timmar 👍

Har du ont i ryggen?

Boka ditt första besök eller
skicka ditt namn och telefon nummer till oss så ringer vi upp dig inom 2 timmar 👍

Som ny kund får du 100 kr avdrag på ditt första besök.